2010-07-13

Figyelem: Nemzetközi Űripari Műhely bejelentése

2010. szeptember 23-26 között négynapos, nemzetközi részvételű műhelyt szervez Magyarországon a HUNSPACE az Európai Űrügynökséggel. A szervezésbe a HUNSPACE meghívta a HUNAGI-t is, amellyel tavasz óta partneri együttműködése van.
Az Űripari Műhely  elsődleges célja a hazai és külföldi kis- és közepes vállalkozások közötti együttműködés erősítése, valamint az ESA szintű pályázatokon való eredményes részvétel elősegítése lesz.
A rendezvénytervezés e kezdeti fázisában értesíti ki HUNAGI  tagszervezeteit, tagintézményeit és partnereit, miközben már beérkeztek az első külföldi hozzájárulások is elsősorban Németországból és Ausztriából. A rendezvény részvételi díjas lesz, de a szervező társulások tagjai várhatóan kedvezményben részesülnek.
HUNAGI mindenekelőtt a földmegfigyelés infokommunikációval segített operatív alkalmazásai és megoldásai témakörében várják azon tagjai jelentkezését előadás megtartására akik készek megosztani tapasztalataikat mivel
- eredményes résztvevői ESA, EU, EUMETSAT pályázatoknak,
- eredményesen szerepelnek EU projektekben,
- eredményesen tartanak munkakapcsolatot külföldi vállalkozói szervezetekkel konkrét feladatok megoldásában
vagy úgy érzik, elérkezett számukra az idő, hogy belépjenek az európai űripari együttműködésekbe és ezen a fórumon be kívánják mutatni képességeiket, sajátosságaikat az Európai Űrügynökség képviselői és a többi együttműködésre kész résztvevő számára, illetve részt kívánnak venni a HUNSPACE által szervezett pályázatkészítési tanfolyamon.
Figyelje a HUNAGI Naplót, a holnapi napon az információ-tartalom a HUNSPACE-szel egyeztetve tovább  bővülhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése