2010-08-22

Nemzetközi SDI Konferencia a Balkánon- Itt az előzetes program magyar résztvevőkkel

A szponzorok logoi sejtetik a regionális konferencia jelentőségét. Forrás: a találkozó honlapja (a címsorra kattintva)
INTERNATIONAL CONFERENCE ON SDI 2010
15-17 Septembar 2010 - SKOPJE

A térinfor-mációs infra-struktúra kérdése a Nyugat-Balkán és Délkelet-Európa (DKE) országai számára is elsőrendű jelentőséggel bírnak nemzetgazdaságuk fejlesztése szempontjából. Ez lesz az első nemzetközi konferencia, amely a FIG nemzetközi világszervezet, valamint az európai (Európai Bizottság, EUROGI) tapasztalatok átadására szerveztek a régióban.
Az egyetemi helyszín bejárata. Kép közlése: Prof.B.Idrizi engedélyével.
Szó lesz az INSPIRE felmérés DKE-i kiterjesztéséről (belga ír és macedon szerzőkkel), a kataszter és ingatlan-nyilvántartás SDI-ben játszott szerepéről. A térségbeli országok kormányzati képviselőkkel szerepelnek Macedónia, Horvátország, Szlovénia, Koszovó, Görögország, Albánia, Bulgária és Szerbia  részéről. A városi térinformatikai előadásokat a FIG SDI munkacsoportja tagjai tartják Ausztráliából,  Németországból, Görögországból, Olaszországból, Izraelből, Svédországból, Skóciából és Franciaországból.  A konferencián előadást tart két hazai nem-kormányzati szervezet is. A CASCADOSS EU projekt eredményeit a CASCADOSS Magyarország Egyesület részéről Podolcsák Ádám és Juhász Géza Péter szerzőpáros ismerteti,, míg a HUNAGI és tagszervezetei tevékenységét a főtitkár mutatja be. Az Intergraph előadás egyik szerzője is magyar Nagy Róbert személyében.
Kedvezményes díjú jelentkezés határideje: 2010 augusztus 31
Örömmel teszünk eleget ismételten Bashkim Idrizi professzor alábbi kérésének: "I kindly request you to forward this information to all your colleagues and coworkers..."
bashkim.idrizi@unite.edu.mk , dtodorovski@yahoo.co.ukhttp://sdi2010.evkartenn.com 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése