2010-11-12

Felkészülés az EUROGI Tagok Napjára és Közgyűlésére

A napirendi pontok egyikében a szervezet három kérdéskörben vár információt a résztvevőktől:

" 1. What is the situation regarding the Digital Agenda (DA) in your country, is there awareness, actions? Does GI have any influence?

Megjegyzés: az EU Digitális menetrendjéről a HUNAGI Napló szeptember 13-i bejegyzése számolt be, megadva az eredeti dokumentum és magyar fordítása elérési helyét és a vitába való becsatlakozás lehetőségét.

2. What can GI do from a user perspective/industry perspective for the political agenda and in what areas?
3. How can we work towards a more effective use and re-use of Public Sector Geographic Information (PSGI), preferable based SDI service and private sector involvement e.g. to reinforce disaster prevention, preparedness, early warning and timely response, etc?"

HUNAGI, mint arról többször beszámoltunk és külön blogot is vezetünk róla éppen a PSGI kérdéskörrel foglalkozik a 7. Keretprogramban futó LAPSI projekt konzorciumi tagjaként. A HUNAGI LAPSI csapat tagjait a VM Földügyi Főosztály, a FÖMI, a Neumann Kft, a MAGISZ és a Dr.Kovács A. Tamás Ügyvédi Iroda delegáltjai alkotják, de a csapathoz lehet csatlakozni.

Várjuk HUNAGI tagok és partnereink hozzájárulását a kérdések minél átfogóbb, de konkrét megválaszolása érdekében, ha lehet angol nyelven.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése