2011-02-02

Az új típusú közigazgatás tervezett megvalósítása felértékeli a költséghatékony megoldások alkalmazásának szükségességét.

Sok szempontból egy új típusú közigazgatás valósul meg. A kormányzati portál híradása szerint ennek megvalósításának tervéről és a szemléletváltásról beszélt a közigazgatási és igazságügyi miniszter a Vas Megyei Kormányhivatal minapi állománygyűlésén. Okkal gondolhatjuk, hogy a szükséges szemléletváltás várhatóan arra ösztönzi majd a területi közigazgatási szerveket,  önkormányzatokat, hogy nagyobb számban éljenek a HUNAGI tagsággal járó lehetőségekkel. Megjegyzendő, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala elsőként csatlakozott a HUNAGI-hoz, míg éppen ma érkezett levél a Vas Megyei Kormányhivatal Földhivatala vezetőjétől, aki az együttműködéshez szükséges új elérési adataikról tájékoztatta szervezetünket. 
Remélhetőleg  a március 3-i HUNAGI Konferencia témaválasztása Digitális területi tervezés - Valóság vagy Utópia? - felkelti más megyék illetékes szakembereinek, döntéshozóinak is a figyelmét, mivel az egy hónap múlva sorra kerülő eseményre eddig bejelentkezettek között az önkormányzatok igencsak alul reprezentáltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése