2011-03-01

HUNAGI konferencia jogosult az Európai Tanács 2011-es magyar elnökségi logójának használatára




A Külügyminisztérium EU ügyekért felelős államtitkára Győri Enikő hozzájárult ahhoz, hogy a 2. HUNAGI Konferencia felkerülhessen az EU magyar elnökség szemesztere szakmai rendezvény programjába és használhassa logóját.
A térinformációs adatok, kapcsolódó technológiák és szolgáltatások egyre inkább nélkülözhetetlenek hétköznapok, a piaci versenyképesség , vagy akár a fenntartható fejlődés biztosítása szempontjából. A korszerű területi tervezés is igényli az INSPIRE EU irányelvnek megfelelő téradat szolgáltatást.
A HUNAGI konferencia homlokterében az EU Plan4all projekt ismertetése áll. A projektnek nincsen magyar tagja ezért különösen hasznos mind az INSPIRE megvalósítással, mind a területi tervezéssel foglalkozók számára, hogy megismerjék a legfrissebb EU-beli eredményeket.
Tervezett résztvevők, célcsoport:
Öt minisztérium (BM, HM, KIM, NFM, VM), főhatóságok, köztestületek, egyetemek, kis- és közepes válalkozások, regionális és önkormányzati intézmények, civil társadalmi szervezetek, sajtó. Külföldi meghívott eladók közül az Európai Térinformatikai Ernyőszervezet (EUROGI), valamint a cseh (CAGI) és szlovák (SAGI) nemzeti térinformatikai társaságai elnökei is regisztráltak. Több mint 200 résztvevő jelentkezett.
Célcsoport: a tervezésben résztvevők és a tervezés térbeli adatigényét biztosító adatgazdák, értéknövelt termék előállítók, fejlesztők és megoldásszolgáltatók, a közigazgatás felhasználói, a vonatkozó EU irányelvek (INSPIRE, PSI, ...) megvalósításáért felelős szervezetek.

Az elismerésére HUNAGI kezdeményezésére, a Külügyminisztérium EU Elnökségi Kommunikációs Főosztály Társadalmi és Kulturális Kapcsolatok Osztály együttműködő közbenjárása és dr. Szaló Péter BM helyettes államtitkár támogatása alapján került sor. A logó - melynek használatát szigorú szabályok írják elő - felkerülhet a magyar és angolnyelvű konferenciaprogramra, amely itt tölthető le:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése