2011-05-17

Fp7 Space - CSFRI konferencia Budapesten

A konferencia bevezető előadásait a magyar kormány, az Európai Bizottság, az Európai Űrügynökség és az Európai Tudományos Alap képviselői tartották. A rendezvényen számos HUNAGI tagszervezeti  képviselő is részt vett.
Dr. Kovács Tamás h.államtitkár sorbavette néhány jelentős hazai eredményt és hangsúlyozta a GMES programban való fokozott részvételünk szükségességét.
A űrkutatás és űrtechnológiák fejlesztése nem cél hanem eszköz az Európai Bizottság számára hangsúlyozta Dr. Paul Eissenberg, az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatóság helyettes vezetője.
Az ESA szempontjából a Galileo, a GMES és a kutatások és hasznosításuk a legfontosabb három prioritás ebben a sorrendben. A Galileo 14 műholdal működik már 2014-ben mondta Dr. Alberto Tobias, az ESA rendszerek, szoftverek és technológiák részlegének vezetője. Jean-Pierre Swing professzor , aki az Európai Űrtudományok Bizottsága elnöke előadásának egyik informatív eleme volt a Kutatási Keretprogram soronkövetkező ciklusához való hozzájárulásuk összefoglalása. Az EU FP8 helyett még ugyan nincs eldöntve, de lehet, hogy a Common Strategic Framework of Research and Innovation (CSFRI) rövidítést fogjuk haszálni. A FP8-cal kapcsolatos nyilvános vita határideje 2011. május 20 Eligazító weboldal: http://ec.europa.eu/research/csfri.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése