2011-05-31

Megérkezett a visszaigazolás: A Gellért Szállóban tartja munkahetét a CEOS WGISS szervezet

A patinás Gellért Szálló a Gellérthegy lábánál. Kép: HUNAGI, 2011
A Földmegfigyelő Műholdak Bizottság Információs Rendszerek és Szolgáltatások Munkacsoportja (CEOS WGISS) ismét Budapesten tartja munkaülését 2011 szeptember 26-30 között. A helyszín, részvételi díj tekintetében az ajánlat visszaigazolására a mai napon került sor.
A zártkörű munkaülésre a munkacsoport több mint 30 tagját várják a világ vezető űrügynökségeitől, partnerszervezeteitől.
HUNAGI a MÜI-vel, az illetékes minisztériumokkal (NFM, VM, KIM..) és elsődleges szolgáltatókkal (OMSZ, FÖMI...) karöltve szeptember 28-án félnapos magyar szekciót szervez, mintegy 6-8 előadással. Ezek egy része megjelenhet a Geocarto International szaklap főszerkesztője egyetértésével a neves szaklap 2013. évre tervezett, a magyarországi tudományos megalapozottságú fejlesztési és alkalmazási eredményeknek szentelt különszámában. A honi műholdas földmegfigyeléssel összefüggő alkalmazás-orientált fejlesztéseknek és gyakorlati/üzemszerű felhasználásoknak bemutatására vonatkozó előadásjavaslatokat folyamatosan várjuk a hunagi@hunagi.hu címre WGISS-32 Magyar Szekció tárgymegjelöléssel.  A Meteorológiai Szolgálat már megadta előadóját. Több előadásra számítunk a FÖMI, Egyetemeink, MÁFI, vízügy, természet- és környezetvédelem, földügy és földtan/geofizika oldaláról, vállalkozó tagjaink (GeoAdat, Digiterra és mások) oldaláról. A magyar résztvevők részvételi díja minimális lesz. Igény esetén a kiállítás lehetősége is biztosítható. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése