2011-06-13

A WGISS-31 első munkanapja

A résztvevők egy csoportja útban az USGS EROS adatközpontjába. HUNAGI, 2011.
                                                                   A Földmegfigyelési Bizottság Információs Rendszerek és Szolgáltatások munkacsoportja (WGISS) az 1973.ban Nixon elnök által átadott épületben rendezte egyhetes, 31. munkaülését. Mark Anderson (Earth Resources Observation & Science- EROS) Center igazgató által megnyitott találkozón 11 intézmény NASA, NOAA, USGS, JAXA, INPE, CAS, GISTDA, GSDI/HUNAGI, SRI NASU, CNES, UKSA/GeoSeren, NRC/CCRS, 38 képviselője vett részt. A programtól eltérően a WGISS-32 budapesti rendezvényével kapcsolatos ismertetést péntekről ma délelőttre hozták előre. A 10 perces ismertetést néhány budapesti felvétel, valamint az EU tanácsi elnökségünk alkalmára készült egy, a magyar feltalálók hétköznapjainkat átalakító tevékenységét bemutató  3 perces videó zárta be, amely láthatóan elismerést váltott ki. Ezt követően a munkacsoport thai elnöke válogatást mutatott be a 2006. évi budapesti rendezvény alkalmával készített saját felvételeiből is. 
Itteni idő szerint ma délután került sorra a GSDI tevékenységéről szóló beszámoló, amely példaként több EUROGI és HUNAGI vonatkozást is kiemelt, többek között a múlt heti PCC konferencián elhangzott Iván Gyula előadásra is hivatkozott. Az előadás a címsorra kattintva tölthető le.
A WGISS kiemelte, hogy három aktív kapcsolattartó szervezettel  rendelkeznek: a GSDI, az OGC és az ICSU CODATA. A GSDI beszámolót követték az INPE, JAXA, NASA, NOAA, és CCRS ismertetői.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése