2011-07-04

Partnerszervezetünk sikere európai szinten

Partnerszervezetünk az Űripari Klaszter (HUNSPACE) és az ADMATIS Kft. vezetőjének Prof. Bárczy Pálnak ma reggeli híradását örömmel osztom meg a HUNAGI közössége számára is mert az pezsdítően hathat a térinformatika szereplőre is:
    "
  1. ...az SME4SPACE szervezet nonprofit társaságként megalakult 2011 junius 29-án Leuvenben. A társaságot  7 ország (Belgium, Hollandia, Olaszország, Anglia, Görögország, Litvánia, Magyarország) űripari SME szervezete (nálunk a HUNSPACE) alapította meg. (Németország, Csehország, Luxemburg, Románia és Szlovénia tagfelvétele előkészítési stádiumban ill. folyamatban van). A fő cél az európai SME-k és az ESA közötti kapcsolat javítása ill. intenzifikálása. A szervezettel  az ESA támogatási szerződést kötött. Az elnök Hans Bracquene lett, az  öttagú igazgatótanácsba én is bekerültem.  Mivel a többi négy igazgató ESA tag országot képvisel, az én szerepem főleg az ESA tagjelölt országok ügyeinek a képviselete. Talán ez segíthet a mi ESA belépésünk ügyében is.  
  2. Megjegyzem, hogy mind a hét  országban van működő Aerospace szervezet is, ezek alapvetően a repüléstechnikát, légiközlekedést reprezentálják. Az SME4SPACE hangsúlyozottan kifejezetten az ESA profilját jeleníti meg. El lehet gondolkodni azon, hogy a nálunk kialakult helyzet  mennyire eurokonform….
  3. ...a magyar EU elnökség zárása kapcsán Brüsszelben rendeztek egy kiállítást Creative Hungarian Engineering Knowledges CHEK2011 címmel, s ebbe a reprezentatív mai magyar „műszaki válogatottba” bekerült az ADMATIS Kft. és látható volt a FOCUS hardver. A kiállitás zárásán június 30-án  magam is résztvettem..."
Gratulálunk partnerszervezetünk sikeréhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése