2011-09-18

Átmeneti akadály jelentkezett a HUNAGI blogrendszer gondozásában

Váratlan kórházi kezelés miatt előreláthatóan Nem lesz folyamatos a blogok vezetése.
Sajnálatosan elmarad a nyíregyházi HUNAGI előadás is. Valószínű hogy helyettesítésre lesz szükség a jövőheti WGISS-32 ötnapos találkoZón is, melyen Barkóczi Zsolt HUNAGI elnök megnyitóját Dr. Both Előd NFM Magyar Űr Iroda igazgatója és Dr.Mihály Szabolcs VM Közigazgatási Államtitkárság tanácsosa, INSPIRE nemzeti kapcsolattartó rövid, 10-10 perces ismertető előadásai követik. Szerda délután (28-án) kerül sor a magyar szekció ülésre, melyen kíváló hazai szakemberek 20-20 perces előadásai követik egymást. Az ülés zártkörű, de a szekció meghívott előadói és szert társaik részt vehetnek az USGS, NASA és más jelentős szervezetek félhőszámítási gyakorlatáról és tapasztalatairól elhangzó előadásokon, melyek után a megbeszélésekbe is bekapcsolódhatnak.
Magyar oldalon állandó résztvevő lesz az egykori HUNAGI tag EOGEO Hungary alapítvány vezetője, akivel az első összevont CEOS WGISS találkozót rendezzük 2006-ben, továbbá a logisztikában várhatóan segítséget nyújtó HUNAGI titkár Rab András. A Gellért Szálló részéről Kmetykó Zita asszony a partnerünk. A rendezvény programja teljes, a résztvevők regisztráltak. A részletek megtalálhatóak a HUNAGI WGISS-32 blogjában: WGISS-32.blogspot.com Elég itt a címsorra klikkelni.
Mindkét rendezvényen a HUNAGI képviselője a Taylor&Francis kiadó "nagykövete". Ezt a szerepkört Dr. Mihály Szabolcs elnökségi tag ma átvette és vállalta kiosztani a helyszíneken az Int. J. Digital Earth szakfolyőírat légifutár küldeményben szeptember 15-én érkezett információs anyagát.

1 megjegyzés: