2011-10-26

Állásfoglalás - hasznosak az eddig beérkezett vélemények

Egyre nő a Gyöngyösi Állásfoglalással kapcsolatban kinyilvánított egyetértések száma és máris érkezett  kiegészítő észrevétel, melyet érdemes itt is közreadni:

"Az Állásfoglalásban javaslom odafigyelni a hozzáférés és az ingyenesség között meglévő fogalmi különbségre. Figyelmet érdemel továbbá az INSPIRE irányelvben nagy odafigyeléssel megválasztott adatmegosztás fogalma, ami a különböző területek, nemzeti megoldások mögöttes költség- és árpolikai különbözőségeit hivatott takarni. Ha e gondolatok figyelembe vételével megtörténik a javítás, akkor az Állásfoglalás jobb lesz. Benne szerepeltetni kellene: "A kormány tekintse sűrgősen megoldandó feladatának nemzeti térinformációs infrastruktúránk megteremtését, amely elkerülhetetlen eszköze a hazai környezetpolitika érvényesítésének, valamint a környezetünkre hatást gyakorló tevékenységek koordinálásának és politikai hatásmechanizmusok kezelésének."" (Dr. Mihály Szabolcs INSPIRE tagállami kapcsolattartó, okt.24)

Véleményt nyilvánítani, ellenvéleményt kifejezni a HUNAGI Napló baloldali oszlopában lehívható Csatlakozási szöveg alapján ugyanott lehet a megadott űrlap félperces kitöltésével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése