2012-04-24

Elhangzott a GSDI összekötői előadás a WGISS-en

Az USGS,  NASA, Holland Űriroda, INPE, NOAA, GFZ Potsdam, RESTEC és CNES összekötői ismertetők között került sorra a GSDI előadás. A beszámoló LAPSI-ra, EUROGI-ra és időszerű magyar eseményekre vonatkozó információt is tartalmazott. Az előadás innen tölthető le:
http://www.hunagi.hu/G/pub/Globalis/GSDIwgiss33.pdf
Az elnöklő Sakato Miura gratulált a Masat-1 műholdat fejlesztőknek, míg a radar interferometriai alkalmazások területén kapcsolatfelvételt biztosított a penci kutatóknak az L-sávú radar alkalmazásfejlesztések elismert japán szakértője, Dr. Masanobu SHIMADA (Jaxa) felé. Erről Dr. Grenerczy Gyula már értesítést i kapott. Egyébként a GSDI továbbra is azon nemzetközi szervezetek közé tartozik, melynek munkáját összekötőn keresztül a WGISS fontosnak tartja figyelemmel kísérni.
A LAPSI projekt vezetője és a WG2 vezetői köszönetüket fejezték ki azért, hogy múltheti sikeréről a GSDI beszámolóban helyett kapott. A LAPSI projekt 2.munkacsoportja dokumentumára explicite hivatkozott az európai adatvédelmi biztos, amikor a PSI irányelv módosításával és az Európai Bizottság Open Data politikájával kapcsolatos véleményét megküldte az európai intézménynek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése