2012-05-13

Megkezdődött a GSDI Közgyűlése

Prof. Abbas Rajabifard, a GSDI elnöke ma délelőtt megnyitotta a GSDI ezévi közgyűlését. A HUNAGI képviselője szomszédai a kínai földmérési térképészeti és geoinformatikai adminisztráció helyettes vezérigazgatója Li Weisen és a finn földügyi szolgálat vezetője Jaarmo Ratia. 
Az elhangzott HUNAGI jelentés itt tekinthető meg:
www.hunagi.hu/G/pub/Globalis/GEOWGISSreport.pdf
Sikeresen szerepeltek az európiak: Dave Lovell, az EuroGeographics ügyvezető igazgatóját választották meg a 2013 őszétől a GSDI leendő elnökének, most prof. Abbas Rajabifardtól David Coleman prof. veszi át csütörtöktől az elnökéget. Mindhárman a földmérési, térképészeti és kataszteri szektort képvislik, ez is aláhuzza e terület jelentőségét a nemzeti téradat-infrastruktúrákban. Öröm volt találkozni a magyar szakemberekkel szoros kapcsolatot ápoló Josef Strobll professzorral, aki az UNIGIS képviseletében tagja az elnökségnek, vagy Robin McLarennel, a honi korai fejlesztések meghatározó személyiségével.
A GSDI honlapjáról egy sor friss, kitünő szakkönyv tölthető le, amely a honi szakvezetés és közreműködők számára is haszonnal forgatható.
A konferenciára mintegy hétszáz résztvevő jelentkezett eddig.
Bővebbet később.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése