2012-06-13

Digital City: Digital Earth

E heti hír szerint a Digitális Föld 2020 ISDE munkacsoport (Michael Goodchild et al) cikke várhatóan 2012. június 18-án jelenik meg az Egyesült Államok Nemzeti Tudományos Akadémiája Közleményeiben. Az Európai Bizottság illetékesei  híranyagot szándékoznak kiadni erről, hangsúlyosan megemlítve az európai K+F relevanciákat. Amint ezek beérkeznek, azokat a HUNAGI Napló olvasóival megosztjuk.
A Digitális Föld koncepcióban megfogalmazottak a Föld lakossága túlnyomó részét  településeken, több mint felét városokban érintik és jelentősége a fenntarthatósággal és természeti környezetünkkel is szorosan összefügg. A Davina Jackson és Richard Simpson (mindketten a Digitális Föld Nemzetküzi szervezet vezetőségi tagjai) által szerkesztett 170 oldalas D_City enzine kitűnő összefoglalása a témakörnek. Az anyag itt érhető el: http://dcitynetwork.net/manifesto/.
A szeptember 2-4 közötti wellingtoni Digitális Föld Csúcstalálkozó homlokterében az okos, digitális városok is szerepelnek majd, a házigazda Richard Simpson lesz. 
HUNAGI az anyagot  tagjai és partnerszervezetei révén a szakmai körökben, míg kormányzati illetékesek, valamint a települési, városi érdekvédelmi szervezeteken keresztül minden magyar település, város informatikusai számára szeretné hozzáférhetővé tenni. A szándék kinyilvánítására a holnap kezdődő Információs Társadalom Parlamentje is alkalmas fórum lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése