2012-06-07

Magyar Műszaki Értelmiség Napja rendezvénysorozat

június 4-7 között zajló rendezvénysorozat  MTA disztermében sorra kerülő tudományos konferenciáján elhangzó előadások a következők voltak:

  • „METANOL, a jövő energiahordozója címmel Oláh György Nobel díjas tudós, és Aniszfeld Róbert előadása,
  • Bokor József akadémikus „Műszaki haladás: Bánkitól a XXII. századig”,
  • Gyulai József akadémikus „Gábor Dénes – A jövő feltalálója”,
  • Ábrahám László cégvezető „Együtt a Jövő Mérnökeiért”,
  • Várkonyi Péter adjunktus „Kézzelfogható matematika: a Gömböc”, valamint
  • Kovács Kálmán igazgató „Űrtevékenységünk az első magyar műholdig”.
rendezvény homlokterében ott találhatóak a Gömböc, a Masat-1 és más kimagasló új műszaki és tudományos eredmények. A műszaki értelmiség szerepe mindennapi életünk formálásában rendkívüli. (Nemzetközi példa: a hét éve egy harvardi diákszállóban született ötlet nyomán ma már 1 milliárd ember van kapcsolatban a Facebook-kal, de említhetnénk a Google hasonló ívű sikerét is. Az internetnek köszönhetően pedig a világ vezető  innovációs műhelyei, kutatóparkjai és fejlesztő klaszterei  közötti tudományos, üzleti kapcsolatok is bíztatóan alakulnak a kreatív gondolkodású és vállalkozó szellemű fiataloknak köszönhetően, amint erre a tegnapi budapesti TechShow is példát szolgáltatott). 
Itt jegyzendő meg, hogy HUNAGI a földmegfigyelési adatok szolgáltatásával kapcsolatos most folyó nemzetközi műhelymunkába vonta be a Masat-1 fejlesztő csapata vezetőjét, ahol a NASA, JAXA, USGS s RESTEC szakembereivel van mód véleményt nyílvánítani meghatározott kérdésekben.
További információ a rendezvénysorozatról a Magyar Mérnöki Kamara honlapján található. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése