2012-08-07

Térinformatikai alkalmazásfejlesztés NASA WW nyíltforrású eszközökkel - a magyar részvétel ösztönzése az európai pályázaton

felhívást az elmúlt két hétben HUNAGI az érdekelt egyetemek és főiskolák irányában a következő csatornákon keresztül terjesztette:

  • A Magyar Rektori Konferencia titkársága körlevélben továbbította a felhívást a hazai felsőoktatási intézmények számára (így az eljut a feltételezhetően érdekelt de nem-HUNAGI-tag oktatóhelyekre is). Az MRK támogató együttműködése e helyen is köszönetet érdemel!
  • HUNAGI elnökség tagjai (köztük hárman is egyetemi tanárok)
  • A HUNAGI tagjai, partner szervezetei, szakemberei 
  • A NHIT korábbi és jelenlegi elnöke, valamint a NFM MÜI igazgatója, kérve a MÜT professzorainak tájékoztatását
  • A HUNAGI blogtárában:  HUNAGI Napló, Lehetőségek és pályázatok, valamint Események hírei 
  • A 13/2012 sz HUNAGI elektronikus Hírlevél címjegyzékén szereplők
  • Közvetlen értesítést kapott számos hazai tanszék, ahol közismert a nyíltforrású eszközök használata/ fejlesztése a térinformatika alkalmazásokban és fejlesztésekben  (Köztük a BME, ELTE, BCE több tanszéke, a NymE GEO, a SZTE, DE, Miskolci Egyetem, SZIE, KE tanszékei. A felhívás fogalmazói az európai egytemek és főiskolák informatikai, kibernetikai intézetei munkatársai részvételére is számítanak!)
További hasznos információ:
Felhívás szövege és jelentkezés
WW a NASA Ames Research Center "Intelligens rendszerek" projektjei között 
Példa európai NASA WW alkalmazásfejlesztésekre: Graphitech
Mi a NASA World Wind? 
NASA WW Java SDK fejlesztési környezet (A felhívást a HUNAGI közbenjárására tagjai között terjesztette az Európai Térinformatikai Ernyőszervezet (EUROGI) és az EU LAPSI projekt is.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése