2012-09-28

Ragyogó előadások Gyöngyösön

A meghallgatott előadások a konferencia második napján a következők voltak:

Szabó József, Meszlényi Dávid (Geonet 2000 Kft): Kis magasságban történő légifényképezés UAS felhasználásával, Digitális légifénykép feldolgozás MosaicMill szoftverekkel
Átfogó előadást kapott a hallgatóság az UAS rendszerek fejlődéséről bemutatva a cég fejlesztéseit és alkalmazásait. A Zürichi Egyetem egy linkjét is közreadta az előadó, amely az UAV/UAS rendszerek fejlesztéseit mutatja be: www.idsc.etzh.ch (Megj. Az ETH már tavaly októberben UAV-g konferenciát rendezett a témakörben és a svájci topográfiai hatósággal együttműködve az ISPRS kongresszuson is bemutatták az UAS rendszer kataszteri alkalmazását. Mányoki, Staudler et al). Most már a JRC is foglalkozik a drónokkal, míg HUNAGI a NASA Ames kapcsolatán keresztül  DLR drónos csapattal tudja összehozni igény esetén a hazai szakembereket. 

Balázsik Valéria (GEO Székesfehérvár): Városökológiai vizsgálatok Székesfehérváron A bemutatott módszertannal a városirányítással összefogva konkrét feladatok elvégzésére lehetne kidolgozni megoldást akár EU pályázatos körülmények között. (Az EU éppen most hírdetett pályázatot "Innováció a közigazgatásban" címmel. A pályázati információ megosztása az előadóval még aznap sor került, de az a hunagi17.blogspot.com webodalon is megtekinthető)

Arató Csongor (DRV Zrt, Siófok): Külterületi ivóvíz távvezetékek nyomvonalának meghatározása távérzékelési eszközökkel  (A térinformatikus előadó hasznos alkalmazást mutatott be a Dunántúli Regionális Vízmű gyakorlatából)

Jombach Sándor (BCE): Budapesti Zöldfelületi Intenzitás Adatbázis 2010. Zöldfelület elemzése távérzékeléssel 

Dr. Berke József (GDF) – Szűcs Tibor (GDF) – Kozma-Bognár Veronika (Pannon Egyetem):

Infra és látható tartományban készült multispektrális légifelvételek optimális csatornáinak meghatározása osztályozási feladatok során  

Szabó Gergely (Debreceni Egyetem): Oktatás és kutatás a Debreceni Egyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszékén (Jó benyomást keltett a tanszék sokrétű tevékenysége, oktatási tanterve. Emellett  évente egyre sikeresebb országos térinformatikai konferenciát is szerveznek, melyben a HUNAGI is partner.)

Tolnai Gábor (ELTE): A budapesti rozsdaöv átalakulásának légifelvételeken való nyomonkövetése

Deák Márton (ELTE): Szubpixeles vegetáció-elemzés a Budai-hegységben hiperspektrális űrfelvételek alapján (ENVI 5.0 környezetben)
Fény-Tér-Kép 2012
Az előadások nagy része már letölthető a GeoIQ honlapjáról:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése