2012-10-29

Érdeklődés övezte a HUNAGI előadást

Az első nap VIP előadásait követően az első párhuzamos szekcióban az ünnepi nagyteremben került sorra a Nemzetközi Digitális Föld Szervezet által összeállított szekció meghívott előadókkal.
Ezek a következők voltak:
Prof. Manfred Ehlers (Osnabrück Egyetem) A Digitális Föld következő generációján túl (Hozzájárulók: Richard Simpson, Alessandro Annoni, S. Schwabe)
Curt Tilmes (USGCRP) Kapcsolt nyílt adatok a Globális Éghajlatváltozási ProgramInformációs Rendszerében (GCIS) 
Tsengdar Lee (a NASA központ  High Performance Computing Program vezetője) A NASA Big Data projektje (Hozzájáruló: Rama Nemani, NASA Ames Research Center, a NEX projekt tudományos munkatársa)
Chaowei Yang (NSF téridőgondolkodási központ vezetője, George Mason Egyetem)) Felhőszámítási alkalmazások a NASA-nál
Remetey-Fülöpp  Gábor (HUNAGI) Az európai megosztott és nyílt adatok. Hozzájárulók: Katleen Janssen (KU Leuven), Catherina Bamps (EUROGI).  Élve az alkalommal, az előadás  most is felhozott öt hazai példát, bemutatva a KRF infrastruktúráját és utalva az UAV-s légifelmérések egyik eredményes honi kisvállalkozója alkalmazási eredményeit, továbbá a Vadonleső, Tájértéktár és Szoborlap mint VGI rendszereket.  Az előadás itt tölthető le: www.hunagi.hu/G/pub/Globalis/RemeteyJanssenBampsFinal.pdf
A szekció társelnökei Prof. Changlin Wang (CEODE) és Mario Hernandez (ISPRS, az UNESCO távérzékelési  központ volt vezetője) voltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése