2012-12-03

Városiasodó határvidékek- "Cross-border" konferencia Luxemburgban

A beszámoló készítője az Európai Parlamentben. Kép: Wolfgang Steinborn jóvotából
Dr. Wolfgang Steinborn (DLR), az EUROGI végrehajtó bizottságának tagja mai telefonbeszélgetésünket követően megküldte a HUNAGI közössége tájékoztatására  német partnerszervezetünknek, a  DDGI számára készített beszámoló jelentését. A német nyelvű jelentés  itt olvasható. Megtudható belőle, hogy Luxemburg fővárosának Kirrchberg városrészében mintegy 120 szakember és politikus részvételével november 19-20 között lezajlott konferencián számos határon átívelő urbanisztikai együttműködés képviselői számoltak be eredményeikről. Térségünket a schwechati CENTROPA projekt-tömörülés képviselte. A REGIO főigazgatóság képviselője azzal nyugtatta meg a résztvevőket, hogy a határmenti projektek várhatóan a következő költségvetési ciklusban relatíve még több központi támogatásra számíthatnak.
Dr. Steinborn hosszabb ideig a GMES programiroda munkatársa volt, ezért is kezdeményezett vitát a határmenti együttműködésekben olyannyira lényeges harmonizált téradatok rendelkezésre állása kérdésében. Megállapítható volt, hogy a GMES adatok felől a szakemberek maguk is kevésbé tájékozottak, a témának további összejövetelt célszerű szervezni. Köszönet Wolfgang Steinbornak, hogy gondolatait megosztotta a HUNAGI Napló olvasóival!
További részletek itt találhatóak: http://www.metropolitane-grenzregionen.eu/. Amennyiben tagszervezeteink közül bárkinek, elsősorban a MUT és/vagy a VÁTI részéről van közzé tehető kiegészítő információja, azt is közreadjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése