2012-12-18

HUNAGI a Magyar Űrkutatási Tanács ülésén

Az NFM MŰI szervezésében, Prof. Dr. Ferencz Csaba MŰT elnök elnökletével ma ülést tartott a Magyar Űrkutatási Tanács. Az ülésen több minisztérium és a NIH képviselője is részt vett. A napirendi pontokhoz fűzött észrevételek és javaslatok között HUNAGI részéről elhangzott utalás arra nézve is, hogy a Visegrádi Országok Együttműködésének pályázatán nyertes (tagszervezetünk, a CASCADOSS Magyarországi Egyesület által vezetett) nemzetközi konzorcium tagja a HUNAGI is. A projekt nyíltforású és szabad hozzáférésű adatok katasztrófakezelési témakörben, április végére várható műhelyén meggondolandó lenne az űrkutatás-űrszolgáltatás témakörben külön földmegfigyelési szekciót szervezni a Visegrádi Országok előadóivalEnnek eredménye a tárgyalt ESA csatlakozás előkészítésével összhangban jól kommunikálható lenne. Erről a december 19-i HUNAGI-CME megbeszélésen is szó kerül.
HUNAGI hozzászólásaiban szó esett többek között az OECD K+F+I részleg legfrissebb felhasználható földmegfigyelési hatástanulmányáról, Internet gazdaság kitekintéséről. Ezek elérhetőségei már az NFM MŰI számára ismertek. A mai napon a MŰT tagjai körlevélben információt kaptak a HUNAGI 2012.évi szakmai beszámolójáról, két FP7-es projektrészvételi lehetőségéről (smeSpire, COBWEB), az AfricaEXPO budapesti rendezvényről, valamint a NASA WW Europa Challenge diákpályázati kiírásról.
A MŰT ülésen több HUNAGI tag- és partnerszervezet szakértői is részt vettek Zboray Zoltán VM FTF/FÖMI, Dr. Kerényi Judit és Dombay Ferenc OMSZ és Prof. Bárczy Pál, HUNSPACE.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése