2012-12-11

Térinformatikai tartalom a budapesti AfrikaExpo Kiállitáson

HUNAGI meghívást kapott az AfrikaExpo február közepi rendezvénye hírének terjesztésére.  Tekintve a térinformatika és földmegfigyelés terén a kontinensen lezajló nagyon aktív nemzetközi együttműködésekre, kezdeményezésekre és jövő évi eseményekre, HUNAGI részéről az esemény hírének terjesztésén felül konkrét javaslat került megfogalmazásra, olyan szemszögből amely a honi vállalkozói közösség érdeklődésére is számot tarthat.                
Képen: Dr.Ganiy I.A. Agbaje, Nigériai Tudomány és Technológiai Minisztérium. HUNAGI fotó, 2012
Tekintettel az induló AfriGEOSS kezdeményezésre (amelyet a képen látható Dr.Abgaje jelentett be a GEO IX konferencián)  és a jövő novemberi GSDI 14 és AfricaGIS 2013 összevont Addis Abbaba-i konferenciára, amely a pezsgő afrikai térinformatikai szakmai fejlődést tükrözi, emiatt HUNAGI számos vállalkozó tagja számára is érdekes lehet a megjelenés az AfrikaExpo kiállításán. A rendezvényen ott lesznek az afrikai országok követségeinek képviselői és várhatóan, kereskedelemfejlesztési szakemberei.
HUNAGI által az AfriGEOSS és a közös GSDI 14 - AfricaGIS 2013 témakörben a hazai szervezők kérésére  ma este megadott forráshelyeket itt megosztjuk a HUNAGI Napló olvasóival is:

Kapcsolatos linkek:
A GSDI hozzászólás szövege a www.earthobservations.org oldalon itt: GSDI
A képviselt GSDI honlapja: www.gsdi.org
A 14.GSDI konferencia weboldala: http://www.gsdi.org/gsdiconf/gsdi14/
Az AfrikaExpo rendezvényről a mai napon információt kapott az AfriGEOSS koordinátora és a GSDI szervezet ügvezető igazgatója, míg holnap a HUNAGI Elnökségi ülés résztvevői kapnak előzetes tájékoztatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése