2013-01-27

Copernicus az európai Föld-megfigyelési program új neve

Az Európai Bizottság korábban GMES (Global Monitoring for Environment and Security, azaz globális környezetvédelmi és biztonsági megfigyelés) néven ismert Föld-megfigyelési programja mostantól a Copernicus nevet viseli. Az új nevet Antonio Tajani, a Bizottság alelnöke jelentette be még 2012 december 11-én. A kapcsolódó dokumentum magyar nyelven is letölthető a következő címről:

A 2011 óta évente megrendezésre kerülő GMES Masters versenypályázat új neve is Copernicus Masters. A pályázati felhívásról a HUNAGI Lehetőségek, pályázatok blogja is tájékoztat.

Itt jegyzendő meg, hogy várhatóan hamarosan meghírdetésre kerül a NASA World Wind European Challenge versenyfelhívás is, amely még az idei INSPIRE konferenciáig kíván javaslatokat kérni a WW nyíltforrású fejlesztői környezet felhasználásával alkalmazási projekttervekre vonatkozóan. A meghírdetés hamarosan itt is olvasható. A WWEC felhívás comoi előkészítő nyári iskoláján a HUNAGI szervezésében a Magyar Rektori Konferencia alelnökének támogató közreműködésével több hazai felsőoktatási műhely (ELTE, PTE, Szt.István Egyetem) fiatalja vett részt (hallgatók, oktatók).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése