2013-02-25

(Tér)informatikai gyakorlattal rendelkező egyetemi hallgatók és végzettek! Pályázati lehetőség! HUNAGI az Earthzine híreiben

A hazai egyetemi informatikai műhelyek diákjai és a KKV-k számára egyaránt lehetőséget rejt a nemzetközi megmérettetésre a február elején indított NASA World Wind nyílforrású fejlesztői szoftverkörnyezetben meghírdetett térinformatikai, földmegfigyelési alkalmazásfejlesztés. A legjobbak az Inspire konferenciát megelőző napokban firenzei találkozón jönnek össze, majd a nyertesek számára az Inspire Konferencia programjában biztosítottak helyet az Európai Bizottság illetékesei.
Az európai versenyfelhívás a szervezők szándéka szerint egy évente ismétlődő megmérettetést tűz ki célul. A honi diákképviselet a pályázatot előkészítő comói Nyári Iskolán már az európai átlag felett volt, reméljük magán a versenyen is lesznek eredményes hazai résztvevői.  
Néhány napja a versenyfelhívásról cikket közölt a tekintélyes ICEO-IEEE Earthzine  portál is. A WWEC kezdeményezés  honlapja itt található: NASA World Wind Europa Challenge.  A versenyfelhívást HUNAGI hírlevélben küldte ki minden tagjának és partnerének. További érdeklődőket szívesen felveszünk körlevél címjegyzékünkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése