2013-05-03

Hunagi távelőadás a CEOS jövő heti WGISS 35 plenáris ülésén

Az idei GSDI összekötői beszámoló jelentés  költségtakarékossági okokból távelőadás formájában hangzik el május 9-én. Az infrastrukturát ezúttal is a NOAA biztosítja majd.
A földmegfigyelési információs rendszerek és szolgáltatások munkacsoportja 35. plenáris ülésének a milliárd dolláros költségvetéssel dolgozó brazil űrkutatási intézet az INPE ad otthont Sao José dos Camposban. Emlékezetes, Hunagi már két ízben szervezte meg Budapesten a WGISS ülést: 2006-ban és 2011-ben. A jövő heti ülés programterve itt olvasható:     www.hunagi.hu/G/pub/Globalis/WGISS35agenda.pdf
A Hunagi beszámoló a GSDI GEO-IX részvételével, a földmegfigyelést és a térinformatikát együtt tárgyaló GSDI 14 közelgő addis-ababai konferenciával és ennek kapcsán az afrikai dimenzióval, a World Wind Europa Challenge versenykiírás és az Inspire konferencia kapcsolatával, az EDF és Big-data kérdéskörrel fog foglalkozni,  de néhány hazai eredményt és eseményt is megemlít majd így pld. a CLGE rendezvény idején rendezett budapesti Európai Űrkiállítást, az űrtevékenységgel kapcsolatos vonatkozó pályázati erőfeszítést, valamint a második félévre tervezett UKSpace-HunSpace Az Űr Mindenkié nyílt konferenciát és a Hunagi tervezett Big-data ankétját. Tagszervezeteink javaslatait, információit örömmel veszem, azokat május 6-ig van mód figyelembe venni, tekintettel a május 8-i Hunagi közgyűlés egyidejű előkészítésére..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése