2013-06-19

HUNAGI hozzájárulást is átvett Tim Foresman a UCGIS Szimpóziumon tartott előadásában a George Mason Egyetemen

Dr. Timothy W. Foresman ( www.earthparty.org International Center for Remote Sensing Education) előadásához felkérésre két diát is küldött a HUNAGI főtitkára és mindkét dia bekerült a George Mason Egyetemen elhangzott előadásába. Az előadás az UCGIS egyetemi szakközösség szimpóziumán májusban hangzott el. Az az előadés címe "Adatközösségek és adatinfrastruktúra építés" és tartalmát a szerző így írta körül:
" Evolutionary creation of Digital Earth applications, data communities and their infrastructure and how we got to where we presently are and where we might be going."
Az anyag pdf formában itt tölthető le:
A rész
B rész (ebben egy alapos hozzéjárulást tett Patrick Hogan (NASA) a World Wind alkalmazásokról)
A HUNAGI hozzájárulás a B részben található (27-30). Említést tesz többek között a WWEC-beli közremúködésünkről, a budapesti európai űrkiállításról, az űrípari vállalkozások áprilisi földmegfigyelési pályázásáról a 4 HUNAGI konferencia egyes előadásairól, valamint a CASCADOSS Visegrádi Alap által támogatott katasztrófamenedzsment kihatásai konferenciról és műhelyről.
Az UCGIS interdiszciplináris egyetemi közösség a térinformatika közös nevezőjén az Egyesült Államokban. Nemzetközi tagjai is vannak,a washingtoni szimpóziumon csatlakozott hozzá éppen a salzburgi Z-GIS egyetemi geoinformatikai központ, de tagja az egyetemközi konzorciumnak a Bécsi Műegyetem is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése