2013-06-09

Mind a nyolc World Wind nyfsz alkalmazást fejlesztő csapat lehetőséget kap az INSPIRE Műhelyen előadás tartásra

A kiértékelés a firenzei Coppoli palotában június 23-án kezdődik a pályázók bemutatóival. Másnap kerül sor az INSPIRE konferencia hivatalos programjában a pályaművek bemutatására. Június 25-én a zsűri folytatja munkáját (az európai megmérettetést szervező NASA Amaes, Politecnico Milano/Faculty Como, a Graphitech és a HUNAGI képviselői részvételével).  Június 26-án kerül sor egy firenzei szakmai szervezet által rendezett konferencián a WWEC alkalmazások ismertetésére (ahol a szervező szervezetek képviselői is felkért előadásokat tartanak) az Amerikai Egyetem hallgatói és a város szakmai érdeklődői részére. Június 27-n kerül sor az INSPIRE konferencián a WWEC előadásra (Patrick Hogan), majd a díjkiosztásra. Az első három helyezett számára az INSPIRE konferencia szervezői ingyenjegyet adtak, a HUNAGI képviselője napijeggyel vesz részt.
A folder itt tölthető le: www.hunagi.hu/G/pub/EU/EuropeChallengeWorkshopsFlyer.pdf
A honi egyetemi műhelyek és KKV-k nagy lehetőséget hagytak ki, azzal, hogy a számukra is meghírdetett versenyfelhívásra többszöri figyelemfelhívás ellenére sem jelentkeztek. A verseny német, olasz, spanyol, szlovén és kínai jelentkezettjei - akkor is ha nem kerülnek a díjazott első három helyezett közé  -ismertté válnak az európai INSPIRE közösség Firenzében gyülekező mintegy ezer szakértője számára.
Sebaj: az idei mindössze az első alkalom, és várható, hogy a megmérettetés ettől kazdve évente kerül sorra, míg a résztvevők alkalmazásaikat a jövőben a JRC bátorításával a GEOSS katalógusába is felvihetik. Kell-e ennél jobb szakmai referencia vagy KKV-k esetében marketing érték az európai tudományos és/vagy gazdasági térben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése