2013-09-12

HUNAGI pályázatot adott be egy Copernicus Market-Pull-Packs országos felmérés és műhely idei megrendezésére

A pályázatot az Európai Térinformatikai Ernyőszervezet (EUROGI) hírdette meg és az Európai Űrügynökséggel együttesen bírálja el. 
A pályázatot az EUROGI tagjai számára írták ki. HUNAGI jogosult a részvételre, mert az EUROGI teljes jogú tagja (1996 óta), és Magyarország 2003 óta az ESA együttműködő ország státuszban van. A beérkezett felhívás és kísérő információk illetve javaslatok elsőként a HUNAGI Elnökség tagjaihoz továbbá a MŰI, HUNSPACE és KRF illetékeseihez jutottak el. Amennyiben a HUNAGI pályzatot elfogadnák (az eredményről már szeptember 17-én értesítést kapunk), haladéktalanul megkezdődik egy októberi Nemzeti Felmérés előkészítése és egy december elejei Copernicus Műhely szervezése. Ehhez a
Copernicus programban érintettek részéről segítséget várunk a hazai felmérés szövegének véglegesítésében de örömmel várunk javaslatokat előadókra és panelvitában résztvevőkre is.
A helyszín biztosításában a FÖMI főigazgatója és a HM Geoinformációs Szolgálat szolgálatfőnöke által tett felajánlás garanciát nyújtana a szakmai szempontból nagyon időszerű és a hazai vállalkozások és szolgáltatók számára jelentős esemény megrendezéséhez. A felmérés és műhely megszervezése és lebonyolítása segítheti az Európai Űrügynökséghez való csatlakozásunkkal kapcsolatos folyamatot is. Az ESA tárgyalások megkezdéséről a kormány 2013. július 2-án hozott határozatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése