2013-09-17

WGISS-36 második napja


A délelőtt folyamán a JAXA részéről előadások hangzottak el a CEOS Water Portal rendszeréről. Ezt követően Valery Zaichko főtanácsadó előadásában egy nagyszerű és átfogó, közel egy órás ismertetés következett az Orosz Szövetségi Űrügynökség távérzékelési tevékenységéről. Hasznos linkek: www.gptl.ru, www.ntsomz.ru.
A délelőtt folyamán került sor a GSDI összekötői előadására, amely szintén jó fogadtatásban részesült. A WWEC 2013 kampány még a NASA központ részéről Dr. Francis E. Lindsay, a földtudományi részleg katasztrófakezelési programja vezetője  figyelmét is felkeltette. Szó esett benne néhány EUROGI és HUNAGI tevékenységről is, köztük a gy9ngyösi Fény-Tér-Kép konferenciáról és néhány kiemelt témaköréről is. A GSDI beszámoló előadás anyaga (19 MB) már letölthető a HUNAGI honlapjáról. Ebben már említés történik arról a mindössze három napja bejelentett hírről, miszerint Prof. Jacquelin McGlade az Európai Környezeti Ügynökség volt igazgatója nyerte  a GSDI szervezet  Global Citizen Award kitüntetését, melyet Addis Ababában adnak át.                  
 A nap hátralévő felében a CEOS OpenSearch szolgáltatás fejlesztésének vitája volt napirenden. Mára a résztvevők kiegészültek a holland és ukrán űrügynökségek képviselőivel. Az ebédnél társam volt Ivan Petitville, az ESA CEOS-beli képviselője, aki 2006-tavaszán mint a WGISS társelnöke Ken McDonalddal (NASA) megállapodtak a GSDI ügyvezető igazgatójával Prof. Harlan Onsruddal, hogy a két szervezet munkájáról összekötőként a HUNAGI képvielője mindkét szervezet felé beszámol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése