2013-11-25

Lezajlott a GSDI-14 konferencia 64 ország mintegy 600 szakembere részvételével

A Globális Téradat Infrastruktúra Szervezet  14. konferenciája novemberben zajlott le Addis Ababában, az ENSZ konferenciaközpontjában. 
A kulcselőadók között volt többek között a GEO titkárság igazgatója Barbara Ryan, több segélyszervezet és alapítvány (pld. USAID,  Gates) képviselője.
A szponzorok szokásos bronz, ezüst és arany fokozatain felül itt volt platina (Google, Intergraph), sőt titán fokozatő támogató is (Esri).
A rendezvényt a magas színvonalú előadások és figyelemreméltó 64 országból érkezett hatszáz fős résztvétel jellemezte írták Prof. Harlan Onsrud elnök és Marilyn Gallant kincstárnok leveleikben. 
HUNAGI időben, és több alkalommal felhívta tagjai és partnerei figyelmét a Események blogjában, a Naplóban és az e-Hírleveleiben. Az előadók között nem voltak Magyarországról. 
HUNAGI főtitkára egy hónappal a konferencia előtt önhibáján kívül le kellett, hogy mondja utazását így nem kerülhetett sor a HUNAGI-HUNSPACE együttműködésben tervezett előadására 
(Earth Observation in Hungarian Space Cluster and its links to the NSDI (170)  Gabor Remetey-Fülöpp (last minute withdrawal) 8.1 d [abstract] [slides]), valamint a vezetői értekezleten szokásos WGISS, GEO összekötői ismertetésére.
A konferencia előadásai  itt tanulmányozhatóak: http://www.gsdi.org/gsdiconf/gsdi14/prog_details.html (feltöltésük, pontosításuk folyamatban van)
A GSDI GIKNET térinformatikai tudáshálózatba (Geographic Information Knowledge Network) való bekerülés módja, az ott szereplők adatai itt találhatóak: http://giknet.org
A GSDI konferencia és IGS közgyűlés beszámolói amint megjelennek a szervezet kommunikációs igazgatóján keresztül azokra a Napló linket ad majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése