2014-01-22

A DGI 2014 konferencia párhuzamos szekciója "Big Data and Analytics" tárgykörben


Neil Thompson elnöklésével a szekció a következő előadásokat tartalmazta:
M. Anliot (SAAB Dynamics): egy órán belül: 3D modell készítés egyetlen nagyfelbontású űrfelvételből aktuális példán bemutatva
R. Bailey: (Brit katonai hírszerzés): az összekapcsolt intelligencia - a Big Data ereje.
S. Doyle (Lockheed Martin): ami elég az elég! A hírszerzés életciklusa a Big Data korában
Remetey G. (HUNAGI): Nyíltforrású platform földmegfigyelési és térinformatikai alkalmazásokra - a World Wind európai versenyfelhívása. Az  előadás innen tölthető le (23 MB) Az előadás összhangban volt a délelőtti plenáris panelvitán elhangzottakkal, amelyen  többek között Vanessa  Lawrence, az Ordnance Survey elnök vezérigazgatója a növekvő mennyiségű, nem katonai forrásokból származó adatok, a nyílt adatok és nyíltforrású szoftverek  GEOINT jelentőségére is felhívta a figyelmet. Az előadást követően a BAE Systems szakértője részéről hangzott el kérdés.
K.Robinson (Esri európai védelmi csapat): Az Esri GEOINT portálja élő bemutatóval
J.Dolan (Overwatch Textron): a hírszerzési elemzőről.
(Az EU ír elnöksége alatt rendezett tavalyi Európai Adatfórumon elhangzott: a Big Data korszak kihívására az országok stratégiát kell, hogy kidolgozzanak, mely ki kell terjedjen a kompetens elemzők kiképzésére, mivel  5 éven belül a tapasztalt elemzőkben máris nagy hiány fog mutatkozni.) 
A térinformatikai, távérzékelési alkalmazások és lehetőségek  jövőjébe is bepillantást engedő előadások a kívülálló számára is meggyőzően mutatták be  a védelem és biztonság hatékony eszköztárát az egyes szakszolgálatoknál (pld. FBI).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése