2014-01-15

Megkezdődött a GEO-X plenáris ülésének munkája - az első nap

A svájci szövetségi kormány, a négy GEO társelnök (sorrendben: Egyesült Államok, Kína, Európai Bizottság és Dél-Afrika) majd a GEI titkársága igazgatójának köszöntőjét követően bemutatkozott a GEO új. 89. tagja Grúzia de felsorolás-szerűen bemutatták az újonnan jelentkezett 10 együttműködő szakmai szervezetet (köztük az IAF-et).
A GEO-X minden előadásanyaga itt tekinthető meg:
ftp://ftp.earthobservations.org/GEO-X/
A GEO munkatervének jelentései itt találhatóak, illetve ide küldhetőek:
http://www.earthobservations.org/wpims.php
A megvitatott dokumentumok a következők voltak:
Vision for GEO 2025 
A megújult GEO dokumentuma. 
Preliminary Guidance for GEO 2025
Előzetes segédlet a középtávú tervhez
Report on Progress 2011-2013 
Szerkesztett kiadvány a miniszteri értekezlet számára
A nap összefoglalója hasznos linkekkel: http://www.iisd.ca/geo/geox/
A szünetben sikerült Simonetta Cheli-vel (ESA ESRIN) szót váltani a GSDI nyilatkozat-tervezetről, ezzel a nyilatkozat minden érintett egyetértésével találkozott és hivatalosan leadásra került a GEO Titkárságnak.


Prof. Maria A.Brovelli (PoliMi Como) által elkészített WWEC 2014 felhívást a HUNAGI átadta az USGeo, Európai Bizottság, Esri és ICES Foundation képviselőinek a kiállításon való elhelyezésre. A plenáris ülés idején tárgyalásra kerül sor a WWEC2014 és az Esri között a WWEC 2014 pályázat díjazottainak lehetőség szerinti szponzorálására az INSPIRE és/vagy FOSS4G-E konferencia alkalmával.
Jellemző az információs nyomás a kiállítás látogatóira.:  pld. a NASA  földtudományos részlege vezetőjének előadása nagyfelbontású (hyperwall) megjelenítéssel, vagy az EU 7. keretprogramjában folyó azon 5 projekt bemutatása Max Craglia (JRC) moderálásában, amelyek a polgárokat mint adatgyűjtőket vonják be a megfigyelésbe.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése