2014-02-06

Végre: itt az OSGeo első európai konferenciája

FOSS4G- Europe 2014
2014. július 15-17
Bréma, Németország
Bővebbet a rendezvényről itt:
http://kahlua.eecs.jacobs-university.de/~foss4g-europe/

Ezen lesz az egyetemisták számára kiírt 2014. évi NASA World Wind Europa Challenge eredményhírdetése is!
Bővebbet a WWEC 2014 pályázatról itt: http://eurochallenge.como.polimi.it/ 
(HUNAGI - mint a verseny egyik szervezője bátorítja a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóit, mentorukat, induljanak a megmérettetésen, amelynek célja nyfsz  környezetben NASA World Wind alkalmazást fejleszteni INSPIRE elveknek megfelelő szolgáltatás érdekében. Alkalmazási területek lehetnek: környezet- és természetvédelem, közlekedés, turizmus, mezőgazdaság és vidékfejlesztés, erdészet, vízgazdálkodás, katasztrófavédelem, földügy, meteorológia, klímaváltozás, tematikus térképezés, oktatás-képzés. Helyfüggő szolgáltatások, mobil alkalmazások, VGI, szenzor web, integrált térinformatikai-földmegfigyelési alkalmazások. Népegészségügy, várostervezés, területfejlesztés, Védelem és biztonság. Térségi, interdiszciplináris hatásvizsgálatok.)
Kérjük oktatási tagszervezeteinket, hogy a NASA WWEC 2014 honlapcímét ajánlják érdeklődő diákjaiknak, hogy megismerkedhessenek a pályázati feltételekkel.
A győztesek szállás és részvételi díját a brémai Jacobs Egyetem szponzorálással segíti csökkenteni.
A FOSS4G konferencia kísérő eseménye lesz a Big Geo Data és az Inspire fóruma mellett egy többnapos Nyári Iskola (július 15-18) is, amelynek programja Prof.Peter Baumann vezetésével lassan kialakul és azt itt is mielőbb közreadhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése