2014-03-19

Figyelemfelhívás partnerszervezetünk, a MAGISZ tagjai számára


A Magyar Agrárinformatikai Szövetség március 21-i tisztújító közgyűlésére szánt alábbi két HUNAGI figyelemfelhívást Dr. Herdon Miklós elnök úr ma kapta meg. 


 5-6-án Bonnban  ENSZ SPIDER és németországi szakértők találkozójára kerül. Ezen az alábbi kérdéskörükben várnak eredményeket:
- az űrből nyert információk felhasználásával végzett aszály és árvízi kockázatkezelésre vonatkozó javaslatok
- hozzájárulás a katasztrófa kockázat csökkentéséhez és a fenntartható fejlődéshez a 2015 utáni együttműködés keretei között
• hozzájárulás a 2015. márciusi sendai-i Katasztrófa kockázat csökkentési világkonferenciához
Mindezek a várható eredmények erősítik az UN-SPIDER szervezet ismeretterjesztését, kapacitásépítését, internetes tudásportálját, valamint műszaki tanácsadó támogatási képességét. Bővebb információ: http://www.un-spider.org/BonnExpertMeeting2014WORLD WIND EUROPA CHALLENGE (WWEC) 2014
A diákcsapatok számára kiírt nyfsz pályázat eredményhírdetésére júliusban Brémában, az  első FOSS4G Europe konferencián kerül sor egy műhelyt követően. Újdonság, hogy akár egyetlen hallgató is indulhat, akit mentora segíthet ugyanarról az egyetemről. A Brémába kijutó csapatok képviselői számára a Jakobs Egyetem kedvezményes szállást biztosíthat. A másik ágon a KKV-k számára az eredményírdetésre az aalborgi INSPIRE konferencián kerül sor júniusban. A Copernicus Masters 2013 fényes magyar sikere is igazolja, hogy a hazai KKV-k fiatal szakemberei eséllyel pályázhatnak az európai megmérettetéseken.
A WWEC esetében további előny, hogy nyíltforrású fejlesztői környezetben lehet dolgozni és az innovatív alkalmazás-fejlesztési megoldások széles tárháza is elérhető szinte minden diszciplínában. Létrehozták a WWEC Tudományos Bizottságát, melyben szerepelnek a JRC, ICA, UNSDI, de az EUROGI szakértői is. Bővebbet a szórólapon: www.hunagi.hu/G/pub/EU/Europa_Challenge-2014-Flyer-v2.pdfNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése