2014-04-05

Az európai térinformatikai ipar - KKV hírek Európából

Az EU smeSpire projektjének célkitőzéseiről, eredményeiről, európai KKV katalógusról és a nemzeti szintű aktivitásról itt olvashatnak:
http://www.smespire.eu/new-news/
HUNAGI a projekt 2012-ben befogadott NGIA partnere, amely 4. konferenciáját nemzeti smeSpire disszeminációs műhelyként rendezte az EU projekt vezetőjének részvételével.
2014-ben a projekt tanulmányt készített az európai térinformatikai ipar helyzetéről, amely az ESA csatlakozásunk és a Copernicus programban való hazai ipari képesség és kapacitás felmérése szempontjából is hasznos háttéranyag. 
(Rövid változat: study on the Geo-ICT sector in Europeteljes anyag: study on the Geo-ICT sector in Europe). 
Forrás: www.smespire.eu 
HUNAGI bátorítja a hazai térinformatikai Mikró- és KKV-ket (egyes források szerint kevesebb mint félszázan vannak 8 milliárd forintos becsült árbevétellel), hogy jelentkezzenek be az európai nyilvántartásba, ahol eddig mintegy 10 hazai vállalkozás szerepel. Akik a hazai térinformatikai piac aktuális helyzetére vonatkozó publikus forráshelyeket ismernek, közzreadás végett osszák meg információjukat a HUNAGI-val (hunagi@hunagi.hu). A februárban publikált smeSpire anyag dr.Tózsa István tanszékvezető egyetemi tanár jóvoltából már beépült a BCE Gazdaságföldrajz és Jövőkutatás Tanszék  a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar Regionális Környezet-gazdaságtan MSc képzésébe az Alkalmazott térinformatika tantárgy keretében, amelyről az EU projekt híranyaga is beszámol.
Az smeSpire előadás-tárháza itt kereshető fel: http://www.slideshare.net/smespire/presentations 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése