2014-04-04

Partnerszervezetünk az ITS Hungary legfrissebb hírei

Megjelent partnerszervezetünk, az ITS Hungary legújabb körlevele. Közgyűlésükre április 14-én kerül sor, melyen várhatóan HUNAGI is képviselteti magát.
A közlekedési szakterület a térinformatika egyik kimagaslóan hatékony felhasználási területe és ez számos elvi lehetőséget nyit az ITS Hungary, az intelligens közlekedési rendszerek, valamint a  HUNAGI térinformatikai közösségei közötti együttműködés számára. Ezzel kapcsolatban a mai napon az ITS Hungary felé gondolatfelvetés is történt a CROCODILE projekt kapcsán, míg a HUNAGI BKK projektjében szóbakerült  ITS szakember bevonása is. A 2011-ben alakult BKK Közút Zrt. forgalomtechnikai és műszaki nyilvántartási igazgatóság  vezette be 2013. szeptemberében a KARESZ-t, a Közúti Adatgyűjtő és Ellenőrző Rendszert, melynek képességeit az alábbi videó-összeállítások szemléltetik:
Általános KARESZ ismertető:
https://www.youtube.com/watch?v=68dDzO9w-tQ
DBR4 földalatti terek felmérése:
https://www.youtube.com/watch?v=H41uHwVyHZ4  A linkek forrása: Kovács Dénes igazgató, BKK Közút FMNy Igazgatóság. A KARESZ-t bemutató februári BKK szakmai napon készült alábbi felvételeket a HUNAGI Naplóban eddig már közel 450-en tekintették meg.
BKKKözútKonf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése