2014-06-11

OMSZ-HUNAGI elnöki szintű találkozó

Dr. Radics Kornélia (jobb oldalt) és Barkóczi Zsolt (középen)
az ülésen. Kép: HUNAGI Visuals resource, 2014.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tagsága a HUNAGI-ban évekre nyúlik vissza. Az ezredfordulón HUNAGI oklevéllel fejezte ki elismerését az OMSZ felé a távérzékelés operatív alkalmazásaiban, továbbá a térinformatikai kultúra elterjesztése és a HUNAGI támogatása terén játszott szerepéért. Az OMSZ tevékeny részt válalt a HUNAGI által 2006-2010 között koordinált ENSZ téradat infrastruktúra kezdeményezés hazai tárcaközi testületi ülésein is, az egyiknek otthont is adott.Két éve az OMSZ biztosítja a HUNAGI által  a földmegfigyelés és térinformatika legutóbbi két évtizedében gyűjtött műszaki dokumentumokat, kiadványokat felölelő archívum betekintésre és tanulmányozásra alkalmas elhelyezését. Az archívumnak 1994-2010 között az FM, 20 01 -2012 között a HM Térképészeti Kft biztosított munkaszobát.
A mai napon Barkóczi Zsolt a HUNAGI elnöke bemutatkozó látogatáson volt dr. Radics Kornéliánál, az OMSZ elnökénél. A találkozón részt vettek az OMSZ térinformatikával foglalkozó munkatársai, valamint a HUNAGI főtitkára és új főtitkár-helyettese, dr. Takács András Attila is, aki közigazgatási főtanácsadó a Földművelésügyi Minisztérium
Természetmegőrzési Főosztályán).
A találkozónak nem volt előre rögzített napirendje, témája a civil szervezet és az országos elsődleges szolgáltató szervezet közötti együttműködés többrétű kérdésköre volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése