2014-08-05

HUNAGI is közreműködik az októberi berlini imaGIne 2 konferencia szervezésében, melyet német alkancellár védnököl

A 20. Intergeo nagyrendezvény fontos kísérő programja lesz a 2. imaGIne konferencia 2014. október 8-9-én Berlinben, amelyet Sigmar Gabriel az NSZK alkancellárja védnököl.
A konferencia első napján a megnyitó plenáris után az EUROGI tagszervezetek szervezésében tematikus szekciók dolgozzák fel az alábbi tématerületeket:
Energetika – DDGI (Németország) 
Munkahely létesítés és gazdasági növekedés – AFIGÉO (Franciaország) 
Környezet – IRLOGI (Írország) 
Demográfia – Geoforum (Dánia) 
Okos városok – Geonovum (Hollandia) 
Nyílt adatok - HUNAGI (Magyarország) /  ISPIK (Lengyelország)
A konferencia második napján további mágnes témák vannak napirenden.
Kövesse nyomon az esemény előzetes híreit az EUROGI weboldalán: http://www.eurogi.org/imagine-2014/imagine-2014-programme
Az imaGIne 2 kinyomtatható áttekintő tájékoztatója és előzetes programja itt található: http://www.eurogi.org/images/imaGIne2014/imaGIne2014%20PreliminaryProgramme.pdf

Fontos információ a részvételi díjakról: "Registration Options

Early Bird Registration (until 31 August 2014):
One-Day TicketTwo-Day Ticket
Non - Member 150 EUR250 EUR
EUROGI Member 125 EUR200 EUR
Students   75 EUR125 EUR
Speakers   75 EUR125 EUR

Registration after (from 1 September 2014):
One-Day TicketTwo-Day Ticket
Non - Member170 EUR 275 EUR
EUROGI Member145 EUR 225 EUR
Students  75 EUR 125 EUR
Speakers  75 EUR 125 EUR"


HUNAGI bátorítja tagjait, minél nagyobb számban vegyenek részt a jubileumi INTERGEO-n és az imaGIne 2 konferencián akár kiállítóként is. Jelenleg tisztázás alatt van, hogy a HUNAGI igazolt tagszervezeteinek munkatársai élvezhetik-e azt a kedvezményt, amelyet az EUROGI tagszervezetei. (Igen! Sikerült a kedvezményt tagjaink számára is megszerezni, vagyis az on-line jelentkezéskor rájuk is érvényes az EUROGI tagok kategória.)  Hazai vonatkozású hír, hogy a magyar-lengyel szekcióban Dr. Siki Zoltán (BME) a HUNAGI főtitkár-helyettese a panelvita felkért tagja lesz míg a HUNAGI főtitkára jelentést készít az EUROGI és a nemzetközi szaksajtó részére az elhangzottakról. A szekciót a lengyel Andrej Sambura  moderálja majd.
A Nyílt adatok és nyfsz a térinformatikában c. szekció szervezésének jelenlegi állása a következő:


A magyar-lengyel szekció rapportőri jelentés függelékében lesznek megtalálhatóak azok a releváns és friss dokumentumok, melyek a témakör szempontjából ajánlott ovasmányként szolgálhatnak a rendezvény előtt és után egyaránt. Ezeket olyan felkért közreműködők küldték be, akik ily módon járulnak hozzá a témakör megvitatásához, új ismeretek megosztáshoz:

  • Coupling Public Sector Information and Public-funded Research Data in Europe - A Vision of an Open Data Ecosystem (könyvrészlet)S. Schade, C. Granell & A. Perego. European Commission DG Joint Research Centre,  (Courtesy of Sven Schade) www.hunagi.hu/G/pub/Globalis/PSIbookchapter_SchadeEtAl_Revision-1.pdf
  • Special Issue 01/2014: Open Government Data and Policies ( JeDEM - eJournal of eDemocracy and Open Government, www.jedem.org) Guest Editors: Ina Schieferdecker, Fraunhofer FOKUS, Germany, Marijn Janssen, Delft University of Technology, The Netherlands, Tim Davies, University of Southampton, UK, Johann Höchtl, Danube University KremsNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése