2014-09-11

A földmegfigyelési ipar átalakulása a geoinformációs iparba

Toronyi Bence HUNAGI elnökségi tag, FÖMI főig., dr. Takács András Attila HUNAGI főtitkár-helyettes, FM főtanácsos és dr. Remetey-Fülöpp Gábor főtitkár részvételével  a Nemzeti Innovációs Hivatalban (NIH) tett HUNAGI látogatás eredményeként és Lorencz Kinga NIH főtanácsos asszony döntés-előkészítésének köszönhetően,  Korányi László NIH elnökhelyettes úr jóváhagyta a 2014. október 16-17-én rendezésre kerülő Innotrends nemzetközi konferencián és kiállításon egy Űripari szekció szervezését. Az Innotrends Hungary 2014 kiállításon egyébként 18 startup cég számára kedvezményes megjenenés lehetőségét is biztosítják.
Ma, HUNAGI részéről felvetés hangzott el a NIH felé, hogy a jövő évben az Innotrends keretében már Űr- és térinformációs ipari szekciót lenne célszerű rendezni. 

Ezt igazolja Marcello Maranesi, az e-GEOS cégvezetője (egy időben a Telespazio képviseletében a HUNAGI tagösszekötő is volt), aki ezt mondta a közelmúltban egy interjújában =Geospatial World, August 2014: 
"The EO industry is combining various types of data producing variety of services and solutions. Therefore, the so-called EO industry is transforming into a geoinformation industry."
A térinformációs ipar gazdasági-társadalmi kihatásáról, hasznáról legutóbb nemzetközi kitekintésben referencia-válogatás jelent meg a HUNAGI hírblogjában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése