2014-09-15

Kapcsolt Nyílt Adatok (LOD) - pilot alkalmazás Ausztriában

A műhely résztvevői. A kivetített képen szerepel a témába vágó INSPIRE logoja is 
Az osztrák Szövetségi Kancellária Hivatal (BKA) e-kormányzati részlege szervezésében, a PwC és a Semantic Web Company szakembereinek közreműködésével (akik az Európai Bizottsággal kötöttek szerződést a témában) félnapos LOD műhelyre került sor az osztrák Országos Levélárban a Minoritenplatz 1 alatt. 
A résztvevők túlnyomó többsége a kormányzati szervek döntés-előkészítői és a voltak. Az AGEO figyelemfelhívása nyomán  a HUNAGI képviseletében a főtitkár is részt vett az ülésen, közvetlen szomszédja Wolfgang W. Wasserburger a RealCorp (Város- és regionális tervezési kompetenciaközpont) munkatársa volt, aki a schwechati CEIT korábbi rendevényein már megismerkedett a HUNAGI-val és tagjaival (VÁTI, FÖMI,Térinformatika-online). A beszélgetések során a Szövetségi Kancelláriahivatal infokommunikációs technológiák stratégiájáért felelős képviselői, Peter Reichstädter és a LOD téma felvezetője Dominik Klauser érdeklődéssel fogadták a HUNAGI és ISPIK által az EUROGI imaGIne 2 berlini konferenciáján szervezett Open data open source for GI szekcióülése, valamint az októberi budapesti Innotrends rendezvény hírét. Képviselőjük a tavali Infotér konferencián tartott előadást és  várják a tájékoztatást az idei Infotér konferenciáról is.
A mai rendezvény programja a következő volt:
Megnyitó és bevezető szavak Dominik Klauser, (Szövetségi Kancelláriahivatal, BKA)
Bevezetés a Kapcsolt Nyílt Adatok (LOD) témakörébe Dennis Franz Strasser (PwC)
A LOD életciklusának kezelése Dennis Franz Strasser (PwC)
Kapcsolt Nyílt Adatok pilot alkalmazás Ausztriában Martin Kaltenböck (SWC)
Dominik Klauser úr a Kancelláriahivatal részéről a rendezvény szervezője, időközben megküldte az egyes előadások elérhetőségeit illetve kapcsolatos linkjeit:
Einführung in LOD, Datenqualität und LOD Life Cycle Management

 Linked Open Data-Pilotprojekt Österreich
Die Unterlagen zum Linked Open Data-Pilotprojekt Österreich liegen dieser Nachricht als Anhang bei.

 Weitere Informationen

A gyűjtött információk feldolgozása folyamatban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése