2014-11-12

A Digitális Föld Csúcs (DES) eredményeiről az UNESCO ESD konferencián

Prof. H. Fukui beszámol a Digitális Föld Csúcsról
Fukui professzor előadását követően váratlanul három jelenlévő DES résztvevőt kért fel a hallgatóságból,  hogy a pulpitusról tegyen kiegészítést az elhangzottakhoz mintegy személyes üzenetként. Sorrendben:
A GSDI/HUNAGI, a NASA Ames Reserch Center é az Észt Természettudományi Egyetem képviselőjét.
A magyar hozzászólás lényege az volt, hogy a Globális változásokról nem elég beszélni, hanem nagy összefüggésekben kell gondolkozni és a heszníni környezetben tenni! Jó példa erre a japán Okawa professzor előadása az Idaho Egyetemről a DES tegnapi mezőgazdasági szekciójában, aki a klímaváltozás figyelembevételével kiterjedt termőhelyi szempontrendszer felhasználásával  határozta meg a szőlőtermesztésre alkalmas, abba bevonható új területek kiterjedését, elhelyezkedését, jó példát mutatva arra, hogy az oktatóhelyi műhelyek hogyan járulhatnak hozzá a fenntartható fejlődéshez. 
A Digitális Föld Csúcs üzenetének Fukui professzor tolmácsolásában elhangzott főbb pontjait a GSDI Hírlevele és a HUNAGI Napló is várhatóan hamarosan megosztja.
Az UNESCO konferencia honlapja
Az EDS Oktatássl a fenntartható fejlődésért kiadvány
linkje hamarosan itt
HUNAGI album
Az UNESCO konferencia rendezvényei az impozáns Nagoya kongresszusi központban került megrendezésre. A konferencia zárónapjára, ahol Fukui prof. előadása is elhangzott a Digitális Föld Csúcs résztvevői ingyen napijegyet kaptak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése