2014-11-12

DES 2014 mezőgazdasági szekció, kiállítás, bankett

Reggel a DES 2014 Mezőgazdasági szekcióját a szervezők felkérésére a GSDI/HUNAGI képviselője vezette. A három előadás témakötrei a következők voltak:
1.Szőlőtermesztési alkalmasságvizsgálat nagytérségi felmérésben összetett szempontrendszer, szakági adatbázisok, helyi adatok és a klímaváltozás együttes figyelembevételével, új termőterületek feltérképezésére Idaho államban
2. Malájziai példa ásványelőfordulások feltárására sűrű növényborítottságú trópikus övezetben L-sávú SAR (PALSAR) és ASTER műholdadatok együttes feldolgozásával.
3. A Chubu Egyetem többcélú, integrált mezőgazdasági információs rendszere, amely Hokkaidó szigetén 3 éve operatív alkalmazásban van tudományos, statisztikai jelentő, farmertájékoztatási célra. Mintegy 300 gazdával állnak szerződéses kapcsolatban. Az előadó azóta megkapta az európai Ossiach Klub elérhetőségét, melyhez a HUNAGI és a MAGISZ is támogatóan illetve közreműködőként csatlakozott.
A kiállítás Esri standján rövidfilmet mutattak be Roger Tomlinson emlékére, akihez a GIS elnevezés és a koncepció első meghatározása kapcsolódik. Az anyag letülthető a cég honlapjáról is.
Elsősorban japán cégek és kormányzati műhelyek mutatkoztak be de kiállított a JAXA (az ALOS 2) termékeivel és a RESTEC  globális, 5m-es magassági adatbázissal, amely  munka 2016-ra fejeződik be. A projekt fejlesztőjével és az ISPRS volt elnökével, a 2017-e Digitális Föld Csúcs helyszínének egyik várományosával a banketten az asztaltársaságában is alkalom volt beszélgetni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése