2014-11-21

HUNAGI az OGC Urban Planning munkacsoport ülésén

A firenzei Del Bueno alapítvány székházában a Palazzo Coppiniben tartotta ülését testvérszervezetünk, az AM/FM Italia megkeresésére az OGC tavaly létrejütt Urban Planning munkacsoportja. Felvezetésében a vendéglátó Franco Vico (Torinói Műegyetem) emlékeztetett arra, hogy a mai brainstorming ülés célja, hogy az olaszok márciusi szakmai konferenciájáig az OGC munkacsoport adjon felhasználható nemzetközi kitekintést és útmutatást az egységes szabályozások területén.
Már a találkozó elején felmerült, a szakmai terminológia különbözőségeit értelmezni. (Az európai spatial planning vs. amerikai urban planning).  
Az elhangzottak a két hét múlva Tokióban sorra kerülő OGC konferencián is előjönnek de a munkacsoport első eredményei márciusra várhatóak a barcelonai találkozón. A szűklétszámú találkozón az európai szervezeteket Guiseppe Conti (Trilogis vezetője), Giacomo Martinaro (smeSpire projektvezető), George Saio (GISIG koordinátor), Franco Vico (AM/FM Italia) és Remetey Gábor (HUNAGI) az EUROGI állásfoglalási tanulmánycsapat tagjai képviselték. A HUNAGI meghívására az előző napon került sor az AM/FM részéről. Az OGC munkacsoport célkitűzéseiről szó esik az debreceni EURISY Physical Planning and Geoinformation for Regional Development " konferencia megnyitó köszöntőjében is december 11-én. A Plan4All EU projektre a jelenlévők közül többen utaltak, melynek egyik műhelyét HUNAGI rendezte Budapesten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése