2014-11-25

Város- és regionális fejlesztés - EUROGI szakmapolitikai dokumentum a térinformatika szemszögéből

Az első "EUROGI Policy Paper Meeting - Urban and Regional development" témakörű telekonferenciára a mai délelőtt került sor. A címbeli szakdokumentum célja, hogy az EUROGI állásfoglalását megszövegezze a soron következő INSPIRE konferenciára (2015 májusában, együtt tarva a Geospatial World konferenciával). A szövegező csoport szövegező illetve megfigyelő-hozzájáruló    tagságára meghírdetés útján lehetett jelentkezni. A felhívás a HUNAGI blogon is időben megjelent, és szerepelt a legutóbbi e-Hírlevélben is.
A  szövegező csapat munkáját 3 szövegezővel és négy hozzájáruló taggal kezdi meg. A mai telekonferencián az EUROGI elnöke Bruce McCormack (maga is városrendező, területfejlesztő), Simon Vrecar főtitkár, Maurice Barbieri CLGE elnök, Franco Vico (Torinói Műegyetem) és a HUNAGI főtitkára vettek részt. HUNAGI arról tájékoztatta a megbeszélés résztvevőit, hogy a Duna Regionális Stratégia bemutatására kerül sor DG JRC részéről a december 11-i EURISY műhelyen Debrecenben, amely találkozó a maga egészében a térségi tervezés, térinformációk és GNSS regionális fejlesztésben való felhasználásának lesz szentelve. 
Az EUROGI állásfoglalás február végéig készül el, a munkában HUNAGI örömmel látná a területen tevékeny tagjai, partnerei (pld. FÖMI, LLTK, MUT, InterMap) szakértőinek lehetőség szerinti bekapcsolódását, közreműködését.
Megjegyzendő, hogy a HUNAGI máris mindegyik EUROGI szövegező csapatban jelen van de az érdemi munka megkezdése előtt várhatóan további szakértők befogadására is lehetőség lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése