2014-12-08

Még lehet jelentkezni a csütörtöki debreceni EURISY Műhelyre!

Kép forrása: EURISY
A párizsi EURISY szervezet, karöltve az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Hivatallal, valamint többek között a HUNSPACE és HUNAGI szakmai támogatásával e hét csütörtökén angol nyelvű nemzetközi műhelyt  szervez Debrecenben e hét csütörtökén   “Spatial planning and geoinformation services for regional development” címmel. A naprakész programot  ezen a linken találja.

Az EURISY központból Teodora Secara, a felhasználói programok koordinátora írja: "If you travel to Budapest and haven’t yet made your arrangements for getting to Debrecen, the car transfer service by Agora Transport Company is a convenient way to get there. If you prefer, you can take the train (more details on how to get from Budapest to Debrecen here)."

HUNAGI bíztatja érdeklődő tagjait és partnereit, vegyenek részt minél nagyobb számban az eseményen, hiszen a térinformatika műholdas adatgyűjtéssel, helymeghatározással és navigációval segített alkalmazásai a várostervezés, a regionális fejlesztés területén különösen számottevőek.
A téradatok gyűjtése,  a kapcsolódó technológiák és szolgáltatások  példa nélküli fejlődésének lehetünk tanui, amelyek rövidebb-hosszabb távon hozzájárulnak a gazdasági-társadalmi fejlődéshez a fenntarthatő fejlődést segítve, munkahelyet teremt, időt, energiát és kiadásokat csökkent, és előmozdítja az állam átlátható és költséghatékony működését, az erőforrásokkal való takarékosabb gazdálkodást, a természeti és épített környezet valamint kultúrális örökség védelmét, a természet és ember okozta katasztrófák kezelését. A pontos téradatok a kellő időben és helyen jobb döntéseket eredményeznek, amellyel egyrészről nő a piaci résztvevők versenyképessége, másrészről a helyi, regionális és központi kormányzat a tervezéstől a szabályozásokon át az ellenőrzésig a  folyamatokat térben és időben kézben tudja tartani.
A térinformatikai ipar évi 30 %-os töretlen fejlődésben van és az új innovatív megoldások révén szolgáltatásai hétköznapjaink szerves részévé válnak. Az AGORIA múlt heti jelentése szerint, az OXERA cég egy legutóbbi tanulmánya úgy becsüli,  hogy az utazási idő lerövidülésével világszerte évente több mint egymilliárd óra időmegtakarítást érünk el egyedül a műholdas navigációnak köszönhetően és hasonló áttörés várható majd a beltéri-kültéri navigáció összekapcsolásával.
Az alkalmazás-orientált műhelynek időszerűséget ad az ESA-Európai Bizottság Copernicus földmegfigyelési pogramja és hazánknak az Európai Űrügynökséghez való tervezett csatlakozása is.
A program számos érdekes előadást és tartalmas panelvitát ígér.
Részvételi díj nincs, de a részvétel előzetes jelentkezéshez kötött az EURISY weboldalán.

logo25_quadri.jpg
 www.eurisy.org 

HUNAGI a HUNSPACE mellett egyik támogatója volt a rendezvény programját összeállító EURISY-nak.
A figyelemfelhívó és disszeminációs tevékenység keretében az EURISY-HUNAGI együttműködés egyes kiválasztott eseményei:
HUNAGI Naplóban jelent meg:
2014.08.28 EURISY-HUNAGI kapcsolatfelvétel MŰI ajánlására
09.11 Felhívás  előadás megtartására
HUNAGI Események blogjában közzétett felhívás:
10. 21 Előadásjavaslatok bekérése (facebook, G+, twitter és LinkedIn megosztási lehetőséggel)
HUNAGI Naplóban jelent meg:
11.17 Első program közreadása on line jelentkezési lehetőséggel
12.04 Bővített, előzetes program közreadása on-line jelentkezési lehetőséggel
12.08 Véglegesnek tekintett program megjelenítése on-line regisztrálási lehetőséggel

A debreceni műhelyről szó esett a HUNAGI Napló alábbi híradásaiban:
09.22 Földmegfigyelési Bizottság (CEOS) WGISS munkahét (Moszkva) 
11.21 OGC Urban Planning munkacsoport ülés (Firenze)
11.29 EUROGI közgyűlés (Brüsszel)
Ezen felül a rendezvény bannere november eleje óta két HUNAGI blog cimoldalának vezető helyén található.
Mindamellett az eseményre a HUNAGI elmúlt három e-Hírlevele is folyamatosan  linket adott, míg néhány, előadásra különösen elvárt tagintézményt vagy partnert HUNAGI ezen felül is megkeresett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése