2014-12-14

Ünnepi Ülés Székesfehérvárott. Gratulálunk a Térinformatikai Tanszék 20 éves fennállása alkalmából!

Postánkból. Egykori alapító tagszervezetünk képviselőjétől, Prof.Dr. Márkus Bélától érkezett meghívás a jubileumi ünnepi ülésre. A székesfehérvári ÓE  ARMK Térinformatika Tanszéke 1994. január 1-én alakult így közel egy évvel idősebb a HUNAGI-nál  (amely 1994 november 9-én tartotta alakuló ülését.)

20 éves a Térinformatika Tanszék
Emlékülés, 2014. december 15. 
Óbudai Egyetem, Alba Regia Műszaki Kar, 
Geoinformatikai Intézet 
Székesfehérvár, Pirosalma u. 1-3.
Elhangzott előadások
A házigazda Márkus Béla
Györök György, dékán

Busics György
Mihály Szabolcs
Zsilvölgyi Csaba
Hallgatóság

Györök György: Megnyitó Márkus Béla: Térinformatika: földről a felhőbe Busics György: A vonatkoztatási rendszerek fontossága és megvalósítása  Mihály Szabolcs: Térinformatikai infrastruktúrák és szakmai dimenzióváltás Zsilvölgyi Csaba: A FÖMI térinformatikai projektjei és szolgáltatásai




Cseri József
Czimber Kornél
Josef Strobl
Elek István
Cseri József: A Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft. tapasztalatai; a jelen kihívásai, a közeljövő tendenciái és tervei Czimber Kornél: Geoadat orientált döntéstámogató rendszer fejlesztése a klímaváltozás hatásainak elemzéséhez Elek István: A jövő térinformatikája, ahogy én látom Josef Strobl: From Atlas to Applas – Online User Interfaces for Spatial Information

VerőnéWojtaszek 
Malgorzata
Tarsoly Péter
Vízhányó József
Takács András Attila
Géczi Judit
Lukács Lilla
Busics György zárszava
Gósz Zoltán
Mándi-Nagy Péter

Jakobi Ákos
Szepes András






Pallós Péter: Trendek a mobil térképezésben Vízhányó József: Az ArcGIS platform lehetőségei és fejlesztési tendenciái Takács András Attila: Térinformatika az EU Biodiverzitásvédelmi Stratégiájának végrehajtásában. Lukács Lilla: Jó a térkép? Rossz a térkép? Minőségbiztosítás az autós navigációs szoftverek térképeinTarsoly Péter: A Pákozdvár alatti üreg rejtélyének nyomában a térinformatika segítségével Verőné Wojtaszek Malgorzata: Városi környezet vizsgálata távérzékelési adatok osztályozásával Mészáros József: Területi adatok statisztikai elemzése Gósz Zoltán: Találkozásaim a térinformatikával Jakobi Ákos: Térképanalitikai lehetőségek a webről geokódolt tartalmak értékelésére Géczi Judit - Mándi-Nagy Péter: Közösségi adatgyűjtések és felhasználási lehetőségeik Márkus Béla: Zárszó.
A meghírdetett program és kísérő dokumentumainak elérhetőségei itt találhatóak.
A HUNAGI TT20 fényképalbuma itt érhető el
Taupert Szilvia (Óbuda Egyetem) jóvoltából közreadhatom a rendező intézmény által készített hivatalos fényképek elérhetőségét, továbbá az elhangzott és a helyszínen kiosztott kiadványban is megjelentetett eőadások anyagának hozzáférhetőségét:
"Egy fényképes, rövid hír megjelent az Alba Regia Műszaki Kar webhelyén:
Az ülés programja, előadásai, az erre az alkalomra megjelentett kiadvány cikkei megtekinthetők ahttp://ns.geo.info.hu/tt20/ webhelyen."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése