2015-02-17

Az Óbudai Egyetem Alba Régia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete a HUNAGI közösségében!

A Magyar Térinformatikai Társaság egykori alapító tagintézményünk a NymE térinformatikai műhelyének utódszervezete, az Óbudai Egyetem Alba Régia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete a mai napon felvételét kérte a HUNAGI-ba. Dr. Györök György dékán úr intézménye kapcsolatát a térinformatikával így foglalta össze: "Az Alba Regia Műszaki Kar, mint az ország egyik legnagyobb műszaki egyetemének, egyetlen nem budapesti kara, az Óbudai Egyetem teljes kutatási szellemi potenciálját biztosítja. Karunk Székesfehérváron, fejlett ipari környezetben helyezkedik el ott, ahol a mérnökképzés elmúlt fél évszázada rangot jelent és kötelez.
Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar egyik jogelődje az NyME Geoinformatikai Kar, melynek előd intézményében a Felsőfokú Földmérési Technikumban a kormány 12/1962. (V.5.) sz. rendelete alapján 1962 őszén indult meg az oktatás. A Kar Geoinformatikai Intézetének (GEO) küldetése meghatározó szerepet betölteni a földügyi szakigazgatás, a földmérés, a birtokrendezés, a fotogrammetria, a távérzékelés, a térinformatika és az ingatlan-nyilvántartás technológia-orientált illetve menedzsment-szemléletű felsőfokú oktatásában."

A tagintézmény képviseletét  Dr. Pődör Andrea egyetemi docens fogja ellátni.
Köszöntjük az OE ARMK Geoinformatikai Intézetét (OEGEO) és munkatársait a HUNAGI közösségében! A jelentkezésről már tájékoztatást kapott a HUNAGI elnöksége. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése