2015-02-03

Nemzetközi konferencia a drónok használatának jogi kérdéseiről


A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a drónok használatából eredő magánélet- és adatvédelmi megfontolásokról szóló nemzetközi konferenciát rendez.
Időpont: Budapest, 2015. február 5-6.
A konferencián adatvédelmi és alapjogi szakértők, jogalkotásiés jogi szakértők, légügyi és műszaki szakértők, iparági képviselők,piaci szereplők, tudományos kutatók és társadalmiszervek képviselői vesznek részt.
A konferencia munkanyelve angol, szinkrontolmácsolással
Helyszín: 1083 Budapest, Ludovika tér 2.
(Nemzeti Közszolgálati Egyetem épülete)
Bővebb információ és jelentkezés (február 4-ig): www.droneconference.hu
Dr. Péterfalvi Attila NAIH elnök úr megtisztelő megkeresését követően a kérdéskörben HUNAGI tájékozódott nemzetközi kapcsolatrendszerében, így november folyamán a Digitális Föld Csúcstalálkozón (gis.chubu.ac.jp/summit2014/),  a LAPSI EU projekt (lapsihu.blogspot.com) zárókonferenciáján,  az Európai Térinformatikai Társaság (www.eurogi.org) közgyűlésén, majd a DGI 2015 januári londoni védelmi és biztonsági konferencián annak a HUNAGI és a Global Spatial Data Infrastructure (www.gsdi.org) szervezet által vezetett kerekasztal vitájában, de a szakirodalomban is: a Coordinates szaklap (www.mycoordinates.org) januári számában összefoglalt ICAO kezdeményezésekről. Bár mindmáig nem állt össze átfogó, tiszta kép a helyzetről, úgy gondoljuk, hogy a jelen nemzetközi konferencia kapcsán a HUNAGI tisztségviselői, tagjai és partnerei pontosabb képet nyerhetnek arról, milyen módon tudnak hozzájárulni ismereteik, tapasztalataik és referenciáik alapján egy egységes európai/honi jogszabályi környezet kialakításához amely tekintettel van az adatvédelem és  a magánélet sérthetetlensége biztosításának szempontjaira is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése