2015-02-19

Projekt részvételi lehetőségek az EUROGI és tagi közössége előkészítésében

A ma reggeli EUROGI szakmapolitikai tematikus videomegbeszélésen a Nagy és Kapcsolt adatok témakörben HUNAGI tájékoztatta az EUROGI elnökét és főtitkárát, hogy éppen az Adatpolitika, a Nyílt adatok és az Információs Társadalom lesz az egyik kiemelt témaköre a novemberre tervezett HUNAGI konferenciának, melyre várják az EUROGI képviselőjét is. 

Az EUROGI főtitkára arról adott számot, hogy a szervezet tagjai és/vagy azok tagjai három projektjavaslat előkészítésében vehetnek részt:

1. Eye on Earth (innovatív térinformatikai technológiák alkalmazása és disszemináció az ENSZ fenntartható fejlődés célkitűzések teljesítéséhez igazodva, különös tekintettel a városok fenntartható fejlődésére),
Beadási határidő: márc 2 A célkitűzésekről, melyek megfogalmazásában Kőrösi Csaba hazánk ENSZ nagykövete is munkacsoport-társelnök volt, a HUNAGI Napló néhány nappal ezelőtti bejegyzése ad számot.

2. Europe of Citizens  (location - privacy)
Ebben olyan kérdések is relevánsak mint az ember nélküli repülő járművek használatának jogi szempontjai különös tekintettel az adatok és a személyiségi jogok védelmére.
Beadási határidő: határidő márc 2 

3. GEOSS integrált képességek közvetítése a Balkán, Közel-kelet és Észak Afrika irányába (Horizon 2020 keretében) - földmegfigyelési adat- és szolgáltató központ üzemeltetése gyakorlati tapasztalatainak átadása, disszemináció

A projektrészvétellel kapcsolatban a hétvégén várható egy EUROGI felmérés és eligazítás, melyet az érintett potenciálisan érdekelt HUNAGI tagszervezetek felé eljuttatunk, de a HUNAGI Naplón is meghídetjük.

Legfrissebb hír: Az EUROGI kidolgozás alatt álló szakmapolitikai dokumentumainak ismertetésére az  INSPIRE /Geospatial World Forum konferencián május 25-én hétfőn délután (Open Data, IoT, Big & Linked Data) és május 28-án csütörtök délelőtt (Várostervezés-területfejlesztés, KKV-k promóciója) kerül sor.
Hamarosn közzéteszik az EUROGI közgyúlés időpontját is, igazodva a konferencia helyszínéhez és programjához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése