2015-03-03

HUNAGI részvétele a formálódó Térinformatika mindenkinek: CitySmart programban

"Geo for All" Urban Science and City Analytics: 'CitySmart'
A formálódó nemzetközi együttműködésről itt lehet áttekintő képet kapni: http://wiki.osgeo.org/wiki/GeoForAll_UrbanScience_CityAnalytics
Ezúton is felhívjuk tagszervezeteink, különösen az Lechner Tudásközpont, a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont és a Cascadoss Magyarország figyelmét a közreműködési lehetőségre.
Az EUROGI a mai elnöki szintű videomegbeszélésen kapott tájékoztatást a lehetőségről, hiszen az egyik EUROGI szakmapolitikai állásfoglalása - HUNAGI hozzájárulással - éppen a fenntartható fejlődés szem előtt tartásával a várostervezés és térségfejlesztés témakörben készül. Az együttműködés egyik tudományos személyisége Varun professzor (Buffalo Egyetem), akinek tanszéki csapata nyerte el az EUROGI WWEC 2014 pénzjutalmát a brémai FOSS4G Európa konferencián.
Az idei NASA  World Wind alkalmazásfejlesztés már androidos, iOS-es és WW webszerveres környezetben is lehetséges. A már meghírdetett pályázaton elsősorban diákok és kisvállalkozások fiatal szakembereinek innovatív munkáját várják. 
Itt eséllyel indulhatna számos egyetemi tanszékünk, akár a HUNAGI-hoz most csatlakozott  Óbuda Egyetem székesfehérvári Műszaki Karának Geoinformatikai Intézete, vagy Fehér Krisztián (cégén keresztül).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése