2015-05-18

Felhívás hazai fejlesztésű, platformfüggetlen (és hamarosan nyfsz) távkövető alkalmazás kipróbálására


Sokan megismerhették az alábbi ZEUS rendszert a HUNAGI közösségéből, hiszen a tavalyi INFOTÉR Konferencia alkalmával szervezett térinformatikai szekciók keretében az első HUNAGI mobilalkalmazások fejlesztése c. országos pályázaton máris 2. díjat nyert. Az alábbiakban a fejlesztő, Fehér Krisztián egyéni tagunk fogalmazásában egy közérdekű felhívást adunk közre azzal a céllal, hogy  elősegíthessük e hasznos, hamarosan nyfsz eszköz széleskörű alkalmazásbavételét és a felhasználói tapasztalatok visszajelzését a fejlesztő felé. 
"A ZEUSZ távkövető rendszer egy platformfüggetlen magyar kísérleti kutatás-fejlesztési projekt. Segítségével egyebek mellett valós időben lehetséges járművek követése magán-, vagy akár üzleti célból is, hétköznapi informatikai eszközök segítségével, rendkívül alacsony üzemeltetési költséggel.

Szárazföldi-, vízi és légi járművek követése egyaránt lehetséges. A rendszer nagymértékben testreszabható és így más követőrendszerek adatait is képes megjeleníteni. Lehetséges már rögzített útvonaladatok utólagos importálása és elemzése.
A NASA World Wind térképmegjelenítőjét használva a ZEUS Easy track alkalmazás távkövetést és útvonalelemzést globális viszonylatban, látványos módon, három dimenzióban is lehetővé tesz, szintén valós időben. Az alkalmazás a NASA idei alkalmazásfejlesztői világversenyén is részt vesz és 2015. júniusától nyilvánosan elérhető a forrásákódja.

Kereskedelmi, logisztikai, közlekedési feladatok informatikai támogatására kiválóan alkalmazható és potenciálisan skálázható. Alkalmazása üzleti előnyt jelenthet, mivel azonnali képet lehet kapni például járművek helyzetéről, az általuk megtett útról, legyen szó személy-, vagy áruszállításról.

Légi útvonal elemzése a ZEUS Easy track alkalmazással
(Forrás: Fehér Krisztián, 2015 május 17)

Jelen felhívással minden érdeklődő bátran ismerje meg, próbálja ki, tesztelje, adaptálja saját céljaira ezt a hazai fejlesztésű alkalmazást.

A projektről weboldala: http://feherkrisztian.magix.net/public/easy/
A ZEUSZ rendszer forráskódja a jövőben fokozatosan nyílt lesz, jelenleg nem az. A kutatási eredmények nyomtatott és digitális formában folyamatosan közzé vannak téve és a rendszer már most is ingyenesen használható, kipróbálható."

Dr. Siki Zoltán mentori közreműködésével, a 2015. évi NASA World Wind Europa Challenge versenyen első alkalommal induló Fehér Krisztián rangos transzatlanti mezőnyben készülhet a megmérettetésre Zeus Easy Track rendszerével. Az eredményhírdetésre a comói 2. FOSS4G Europe konferencián kerül sor. HUNAGI immáron harmadik éve mind a szervezésben/promócióban, mind a szakmai zsűriben (JRC, FAO, NASA és más rangos intézmények mellett) részt vesz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése